DTK Dergisinin Kasım sayısındayız!

Formül Plastik, 2021-2022 yılında fuarlara doyuyor

Formül Plastik, fuarların başlaması ile bir süredir yapılamayan fuar sezonunu açarak ziyaretçilerine yeniden kavuştu. Covid-19 salgını nedeniyle dünya genelinde tüm etkinliklerin kısıtlanması ile uzun bir süredir yapılamayan fuarlar bir takım önlemlerle tekrar ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Formül Plastik A.Ş. ilk olarak 12-15 Eylül 2021 tarihlerinde Dubai World Trade Center’da gerçekleşen The Big 5 Dubai fuarında yerini aldı. Katılım sağlanan bir diğer fuar organizasyonu ISK-SODEX İstanbul Fuarı 28 Eylül - 2 Ekim tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Salgın kaynaklı kısıtlamalar olsa da özellikle ISK-SODEX Fuarı Formül Plastik A.Ş. için tıpkı salgın öncesi yapılan diğer fuarlar gibi ziyaretçilerinin yoğun ilgisiyle geçti. Ürünlerimizi sergilediğimiz ve misafirlerimizi ağırladığımız standımız, yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilerimizle birlikte hiç boş kalmadı.

SALGIN DÖNEMİNDE FORMÜL PLASTİK

Covid-19 salgınının uzun bir süredir etkili olduğu dünyamızda Formül Plastik sektörün ihtiyaçlarını her yıl artan oranda karşılamaktadır. 2020’de bir önceki yıla göre %51 daha fazla üreten Formül, 2021’de de yatırımlarına ara vermeden devam etmekte ve üretim kapasitesini her yıl düzenli olarak arttırmaktadır. 2021’de 12 milyon doların üzerinde yatırım yaparak inşa ettiği yeni fabrika tesisinin yanı sıra üretimde de kapasitesini bir kez daha arttırmıştır. Kısaca bahsetmek gerekirse; Formül Plastik kendi inşa ettiği entegre olarak yeni PVC Fabrikası tesisi ve birçok yeni makine yatırımlarıyla birlikte PVC boru üretim kapasitesini %40, PVC ek parça üretim kapasitesini ortalama %25 arttırdı.

PP-R boru üretim kapasitesini %20, PE-RT boru üretim kapasitesini %33 artırmıştır. Kendi bünyesinde olan Metal Pirinç Vana üretim tesisine yaptığı yeni makineler ve üretim hatları yatırımlarıyla birlikte metal pirinç vana üretim kapasitesini %50 arttırmıştır.
Bunca yatırımı, dünya genelinde görülen iklim krizi ve bunun yanı sıra globalde yaşanan ham madde, konteyner tedarik kıtlığı ile birlikte diğer birçok üretim ve lojistik desteklerde yaşanan sektörel krizlerle birlikte hızla artan emtia, ham madde, yarı mamül fiyatlarıyla da boğuşuyor olmasına rağmen Formül Plastik müşterilerini üzmeden bütün talepleri karşılayarak tüm zorlukları aşmayı başarmıştır. Sektörde yaşanan bunca zorluğa rağmen Formül Plastik üretimini optimum, termini minimum sürelere çekerek en hızlı servisi tek ve rakipsiz olarak veriyor.

Ürünlerine 50 yıl garanti verebilen Formül Plastik bugüne kadar her zaman ürünlerinin ve müşterilerinin arkasında olmuştur. Bu konuda da sektörümüzde 2021’de yaptığımız ürün mali sorumluluk sigortası ile kullanılan tüm Formül markalı ürünler müşterilerimiz için güvence altına alınıyor.

GELECEK VE FORMÜL PLASTİK

1990’lı yıllardan günümüze kadar zamanla birlikte tecrübesini, personeline vermiş olduğu değer ile fikirlerine önem verdiğini göstermekle beraber sektöre yatırımlarının yanı sıra katkılarını ekleyerek ilerleyen firmamız sektördeki liderliğini koruyarak gücünü kazanmıştır. Bugünlerde kattığı, gelecekte atacağı sağlam adımlarla birlikte dünyamızın boğuştuğu birçok soruna karşı duyarlı hareket etmektedir. Aldığı tüm uluslararası çeşitli sertifikalar ile beraber yapılan bağımsız denetimlerden sorunsuz geçiyor.

 

15.12.2021