DTK Dergisinin Aralık sayısında yerimizi aldık

Formül Plastik, yatırımlarına sektörün ihtiyaçları ve müşteri talepleri doğrultusunda yön veriyor

 

Sektörün iklimlendirme sistemlerindeki konumunu değerlendirerek açıklamalarına başlayan Formül Plastik Genel Koordinatörü Tarık Şahin, “Sektörümüz, iklimlendirmede yani ısıtma ve soğutma sistemlerinde özellikle yapılar için tam olarak merkezi bir konuma sahiptir. Ürettiğimiz PE-RT, PP-R ve PVC borular genellikle sıcak, soğuk ve yağmur sularının akışkan transferi ile birlikte birçok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Sadece su transferinde kullanılıyor olarak düşünülmemelidir. PE-RT, PP-R, PVC boru ve ek parçaları olarak sıcak, soğuk suyun taşınması ve atık suları toplamasının yanı sıra sıcak suyun geçiş güzergâhını belirler ve vardığı noktalara temas ederek ısıtmanın yanı sıra soğutma sistemlerinde de kullanılabilmektedir. Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte sektörde öncü olabilen firmaların diğerlerinden bir adım ileride olacağı muhakkaktır. Ürün çeşitliliği artarken yapıların inşa sürecinde kullanılan malzemelerin teknolojiyle gelişmesi ısıtma ve soğutma için kullanılan yöntemleri de değiştirebilmektedir. Biz de bu değişimlere ayak uydurmak adına hızlı adımlar atarak, kendimizi geliştiriyor ve pazarın ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.

Formül Plastik Genel Koordinatörü Tarık Şahin, “Isıtma sektöründe kimi ürünlerde düşüş yaşanırken diğer ürünlere yönelim kuvvetle muhtemel artacaktır”

Teknolojinin gelişmesine ve Ar-Ge çalışmalarının hızlanmasına paralel olarak sektördeki ürün çeşitliliğinin de arttığına değinen Tarık Şahin, son tüketicilerin yeni ürünlere olan talebini şöyle değerlendirdi: “İnsanlık tarihi boyunca yaratılışımız gereği, yenilikleri her zaman merak etmiş ve istemişizdir. Teknolojik yenilik de tanımı gereği öncekinden daha yeni ve daha iyi geliştirilmiş anlamına gelir. Her zaman daha iyisini isteriz. Bu sebeple devam eden Ar-Ge (know-how) çalışmaları ile yapılan yeniliklerle birlikte çeşitliliği de artırarak talepleri karşılamanın yanı sıra bir önceki teknolojinin üstünde iyileştirme ve iş vb. geliştirmeleri ekleyerek konforun yanı sıra pratik uygulama tekniklerinin kolaylığının erişimini sağlıyoruz. İnsanlar yenilikçi konfora erişmek adına teknolojik çalışmalara oldukça fazla ilgili. Dolayısı ile ısıtma sektöründe kimi ürünlerde düşüş yaşanırken diğer ürünlere yönelim kuvvetle muhtemel artacaktır. Biz de bu taleplere karşılık vermek için her geçen gün daha iyisini ve yenisini başarmak adına güçlü ve genç dinamik kadromuz ile birlikte uğraşıyoruz.”

“Ürün yelpazemizi sürdürülebilir teknolojiler beraberinde genişletmeye devam ediyoruz”

Piyasaya sundukları ve sunmayı planladıkları yeni ürünlere de değinen Tarık Şahin, şu açıklamalara yer verdi: “Formül bugünlere sektörde yaptığı yenilikler, ürün çeşitliliği ve kalitesiyle geldi. Her zaman ürün yelpazemizi genişletmeyi ve kaliteyi artırmayı hedefliyoruz. Sektörün ihtiyaçları ve müşterilerimizin talepleri doğrultusunda yatırımlarımıza yön veriyoruz. 2017’den beri PVC, PE-RT ve ağırlıklı olarak metal ürün grubu sistemleri için yatırımlarımızı sürdürmekteyiz ve hala ürün yelpazemizi sürdürülebilir teknolojiler beraberinde genişletmeye devam ediyoruz. Mesela; Ar-Ge departmanımız dünyada çok az ülkede benzerleri olan Türkiye’de kalıp teknolojisinde yeni bir faydalı model olarak gerçekleştirdikleri daha iyi bir sistemin kalıp üzerinde çevrim sürelerini minimum seviyeye çekerek optimum fayda, kar sağlayacak bir teknolojik (Know-How) mekanizma sistemi geliştirmişlerdir. Sistemin beraberinde getirdiği tam zamanında (just in time) üretim yöntemleri geliştirmiştir. Bunun yanı sıra üretimde verimlilik adına geliştirdiğimiz makine ve otomasyon seri üretim teknolojileri üzerindeki iyileştirmelerimiz de ayrıca cabasıdır.”

"İşletmemiz tasarım ve Ar-Ge merkezi olarak sektöre destek veriyor”

Önümüzdeki döneme ilişkin planlarından da bahseden Tarık Şahin, son olarak şu noktalara değindi: “2020 sonlarında başladığımız PVC boru fabrikası inşa sürecimizi tamamladık. PVC atık su boru üretim fabrikamızı daha geniş alanda kendi mülkümüze yerleştirdik ve üretime de yeni yerimizde, bu senenin 9. ayında başladık. Gelecekte çok yakın bir zaman içerisinde metal fabrikamızı da kendi inşa edeceğimiz bir yapı ile daha geniş bir alana yerleştirmeyi planlamaktayız. Aynı zamanda işletmemiz tasarım ve Ar-Ge merkezi olarak sektöre destek vermektedir. Gelecekte iyi haberlerimiz olacak, takipte kalınız…”

 

15.12.2021